Kadın sağlığı, üreme tıbbı ve genel sağlık konularında kapsamlı bir hizmet sunmaktayız. Bilgi ve birikimimizi kullanarak her hastanın benzersiz ihtiyaçlarına odaklanıyor, kişiselleştirilmiş çözümler üreterek sağlıklı bir yaşam için rehberlik ediyoruz.

Çalışma Saatlerimiz

Foto Galeri

Sağlıklı Bilgiler

KO-KÜLTÜR YÖNTEMİ

Ko-kültür rahim içi hücreleriyle embriyolar için hazırlanan bir tür yardımcı besi yeri ortamıdır.

Adetin 21.günü rahim içinden küçük bir doku örneği alınır. Bu örnekte bulunan ve embryo tutunması ve gelişimi için gerekli hücreler titiz bir çalışmayla ayrıştırılır

Bu hücreler yumurta toplama gününe dek (yaklaşık 20-30 gün) doğal ortamını taklit eden cihazlarda çoğaltılır.

Döllenen yumurtalar (embriyolar) bu hücrelerle oluşturulan besi ortamına yerleştirilir.

Ko-kültür embriyoların gelişmesi için gereken zengin besi ortamını sağlarken, oluşan toksik atıkların zararını da en aza indirir. Ayrıca ana rahminden alınan bu hücreler ile embriyo arasında olumlu yönde kimyasal etkileşim oluştuğuna inanılır. Bu etkileşim embriyoların rahim içinde tutunup gebelik oluşturma şansını arttırır.

Ko-kültür şu vakalara uygulanabilir:

–       Tekrarlayan tüp bebek başarısızlıklarında

–       Embriyoları yavaş ve/veya kötü kalite gelişen çiftlerde yardımcı ileri tüp bebek tekniği olarak kullanılabilir.

Ko-kültür meşakkatli ve dikkatli bir çalışma gerektirdiğinden bu konuda eğitimli personele ve kaliteli ekipmana ihtiyaç duyulmaktadır.

Kumulus hücre Ko-kültür

Kumulus hücre Ko-Kültür; çok yeni bir yöntem olarak yumurta çevresindeki hücrelerinden elde edilen ek bir kültür vasatıdır. Yumurtayı çevreleyen ve onu destekleyen hücrelere kumulus hücreleri denilmektedir. Embriyo, laboratuarda özel sıvılar içerisinde geliştirilmektedir. Bu sıvılar yumurta ve spermin döllenmesinden embriyonun gelişimine ve anne rahmine yerleştirilmesine kadar bir besi yeri görevi yapmaktadır ve anne rahmi ve tüplerdeki sıvıları taklit eden niteliktedirler. Ko-kültür vasatı ek bir besi ortamı olarak embriyonun gelişimine salgıladığı büyüme faktörleri ile katkıda bulunmaktadır. Bu yöntem ile daha kaliteli embriyolar elde edilerek gebelik oranı seçilmiş vakalarda daha yukarıya çekilmektedir. Normal tüp bebek tedavisi ayında kolaylıkla uygulanıp hastaya da ek bir maliyet yaratmaz. Bu husus çok önemlidir. Eski Ko-kültür yöntemlerinde rahim içinden alınan hücreler kullanılmakta, hasta tüp bebek tedavi ayından bir ay önce rahim içi örneklemesi için işleme alınmakta ve ek olarak ciddi miktarda para ödemekte idi. Maliyet dışında değerlendirildiğinde de, yeni yöntem olan yumurta çevresi hücrelerden üretilen ko-kültür çok daha iyi sonuçlar vermektedir. 

Bu yöntem Amerika, Fransa ve Hindistan’da belli merkezlerde uygulanmaktadır. Türkiye’de ilk olarak Aygül Demirol ve Moncef Benkhalifa’nın ortak çalışması ile uygulanmaya başlanılmıştır.

Başarıya ulaşmak için bazı tekniklerin beraber kullanımı da gerekmektedir.

Comments are closed